Menu

We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

CURSURI

Cursurile de robotica reprezinta alternativa educationala potrivita pentru a testa si incuraja abilitatile tehnice ale copilului.

Prin imbinarea cunostintelor de stiinta, tehnologie, matematica si informatica, formatorii Acodemy ii vor ajuta pe elevi sa-si dezvolte abilitatile de comunicare, gandirea critica, creativitatea si lucrul in echipa.

Mai sunt doar 2 locuri libere!
Prinde unul acum si inscrie-ti copilul!

cursuri1

Robotica pentru Incepatori | 7 - 11 Ani

Primul modul se focuseaza pe introducerea in robotica. In prima parte a cursului elevii vor dobandi notiuni de fizica, scopul fiind acela de a intelege fenomenele ce fac robotul sa se miste.

Cea de-a 2-a parte se axeaza pe programarea in Arduino, astfel elevii vor dobandi notiuni de C/C++, folositoare in acelasi timp si la ora de Informatica.

In ultima parte a cursului, si cea mai frumoasa, vor invata sa lucreze cu diverse componente compatibile cu Arduino, spre exemplu vor invata cum se controleaza un motor cu ajutorul unui motordriver, vor invata cum functioneaza si cum se citesc diversi senzori, urmand ca la final, cu ajutorul informatiilor dobandite sa isi programeze primul robot urmatitor de linie. In ultima lectie elevul va simti emotile unui concurs de robotica deoarece robotelul lui va fi in competitie cu ceilalti roboti construiti de catre colegii participantii la curs.

cursuri2

Robotica pentru Intermediari | 11 - 15 Ani

Cel de-al 2-lea modul va incepe printr-o recapitulare practica a cunostintelor dobandite in primul modul. Elevii vor avea primul contact cu un multimetru, astfel vor invata sa masoare tensiunea, intensitatea si rezistenta intr-un circuit.

In cea de-a 2-a parte robotii vor primi piese noi, astfel vor capata si mai multe cunostinte despre componentele electrice. Printre componentele noi exista si un modul bluetooth, cu ajutorul caruia robotul va fi comandat de telefon/laptop. Acest modul le va da libertate deplina copiilor sa personalizeze functionalitatea robotului, dar in acelasi timp si modul de comanda al robotului.

In penultima lectie vor primi sarcinile pe care robotul va trebui sa le indeplineasca la concurs, astfel cursantii vor programa robotul pentru indeplinirea obiectivelor.

Pentru a participa la acest modul, cursantii trebuie sa aiba varsta minima sau sa fi participat la modulul I.

cursuri3

Robotica pentru Avansati | 16+ Ani

In cel de-al 3-lea modul elevii vor incepe prin a comanda un servomotor, aceasta fiind doar incalzirea, pentru ca apoi urmeaza sa isi puna propriul display pe robot, astfel incat vor invata atat sa afiseze diverse informatii pe display, dar si sa isi construiasca propriul meniu comandabil pentru inceput cu ajutorul unui joystick. Meniul va ajuta cursantul sa isi afiseze date despre robot, sa citeasca senzorii, dar si sa selecteze diverse programe construite in lectiile anterioare.

Dupa parcurgerea tuturor modulelor elevii vor avea cunostintele necesare pentru a lucra cu peste 90% din componentele compatibile cu Arduino existente pe piata.

Tinand cont ca acesta este cel mai complex modul de robotica existent in Romania, pot participa doar elevii care au absolvit modulul II sau cei cu varsta mai mare de 15 ani dupa parcurgerea unui test teoretic si practic.

Copiii vin cu energia si entuziasmul, iar noi promitem zile pline de provocari si un concurs interactiv.